Case Profile Car & Tyreservice

Klantprofiel Profile

Profile is begonnen als bandenspecialist, maar heeft zich verder verbreed tot een allround autoservice bedrijf. Het specialisme schuilt vooral in de hoogwaardige bandenservices en innovaties die Profile maakt in de ontwikkeling in haar banden. Profile Car & Tyreservice heeft oog voor de belangen van de klant en streven ernaar dat de klant blij is wanneer zij de vestiging verlaat. Ze kiest er namelijk voor om het bandenadvies merkonafhankelijk te geven en dat maakt de organisatie uniek.

Uitdaging

Er zit wat ruimte in de markt, maar de concurrentie is hevig. De markt bestaat uit 8 miljoen auto’s, waarvan 7 miljoen particuliere auto’s met 8 miljoen banden in de vervangingsmarkt. De uitdaging voor Profile is om potentiële nieuwe klanten bewust te maken waarom Profile de beste en makkelijkste keuze is voor auto onderhoud. Niet alle autorijders zijn bekend met Profile of zich bewust van het brede scala aan services en de locaties. Ondanks dat er hier 170 van zijn, wat betekent dat er altijd wel een in de buurt is.

Aanpak & Werkwijze

Profile heeft als doel om in 2019 75% aan online groei te realiseren. Dit is een enorm ambitieuze groeidoelstelling voor een bedrijf dat al sinds ’89 bestaat, al jarenlang online aanwezig is en zelfs met verschillende online marketing bureaus gewerkt heeft. Tot nu toe lijkt het er echter op dat we deze doelstelling gaan halen. Een aantal strategische brainstormsessies zorgden voor de volgende focuspunten:

  • Positionering van Profile binnen het concurrerende landschap
  • Het laden van Profile als merk door een upper- funnel marketing strategie
  • Optimalisatie van het platform door conversie en content optimalisatie
  • De juiste boodschap op het juiste moment tonen door een geavanceerde advertising strategie
  • Interne draagvlak creëren bij de vestigingen van het effect van de marketing activiteiten

Samen met Profile is op basis van een geavanceerde Google Analytics inrichting, koppeling met alle systemen en het inzichtelijk hebben van de doelgroep segmenten weet Profile waar de knelpunten en kansen zitten. Wekelijkse worden er diverse A/B testen live gezet en geanalyseerd en geëxperimenteerd met personalisatie en pricing tools.

Daarnaast hebben we samen met Profile veel onderzoek gedaan op gebied van doelgroep intenties binnen de customer journey. Vervolgens hebben we onze online campagnes én content op de website geoptimaliseerd op basis van de zoekintentie van de bezoeker. Hierdoor bereiken we de juiste doelgroep met de juiste boodschap binnen de volledige funnel van de customer journey.

Daarbij werken we nauw samen met partners zoals Google, Omnia en Channable. Dit zorgt ervoor dat we veel nieuwe bèta’s en andere technieken in kunnen zetten. Enkele voorbeelden hiervan:

  • Via Google Ads draaien we feed based campagnes met dynamische parameters, waardoor content in ads zich automatisch aanpast op basis van dynamische variabelen zoals locatie, zoekterm en cookiewarmte.
  • We zetten in de komende winterperiode scripts in welke er voor zorgen dat biedingen geautomatiseerd worden aangepast aan de hand van het weer. Zo kunnen we er voor zorgen dat biedingen op bijv. bandenwissel en winteronderhoud verhoogd worden wanneer er veel sneeuw valt.
  • Via de tool Omnia passen we prijzen op de website aan op basis van prijselasticiteit

Dit zijn slechts een aantal van de vele voorbeelden van future proof oplossingen waarmee we de concurrentie kunnen verslaan: dit blijkt ook wel uit de groeicijfers welke we tot nu toe met Profile hebben kunnen realiseren.

Resultaat

Profile werkt sinds begin 2018 samen met Yonego. Year-on-year zien we tot nu toe een stevige omzetgroei, met een stijging van 52% in orders en 21% in afspraken. Het grootste piekmoment vindt daarbij plaats in de transitie van zomer naar winter en dit moment moet nog plaatsvinden.

Vervolgstrategie

Uit de resultaten blijkt dat Profile de juiste weg is ingeslagen met deze aanpak. De concurrentie is stevig, maar gezien de grootte van de markt is er nog genoeg ruimte voor verdere ontwikkeling. De huidige aanpak zal verder geoptimaliseerd worden. Slimme innovatieve marketing technieken zullen getest blijven worden. Vooral op gebied van CRO en SEA hebben we flinke stappen gezet, dit zullen we de komende tijd doorzetten. Daarbij fungeren we op het moment als strategisch partner van Profile waarbij we full funnel opereren en we zelfs ook met andere aspecten van de business ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan productmanagement en marketing kanalen buiten het online speelveld.

“Met Yonego hebben we er alle vertrouwen in” 

Profile

Groei in omzet +50%
Aantal afspraken +50%

Neem contact op